1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

TomatoVPN-- Send all traffic over VPN connection

Discussion in 'Tomato Firmware' started by zzz1545, Feb 22, 2011.

  1. zzz1545

    zzz1545 Addicted to LI Member

    Per this thread over at the makers of Viscosity:
    http://www.thesparklabs.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=18&p=46#p46

    Does the TomatoVPN allow the client to "Send all traffic over VPN connection"? It doesn't seem to work for me.

    When I connect to other VPNs, I can go to whatismyip.com and see that my IP address is not my ISP's IP. Therefore, I assume that all traffic is not being sent over the VPN.

    The good news... All traffic intended for my TomatoVPN's 10.0.1.x network seems to be routing correctly and I can access all my machines as expected.

    My configuration is:
    TomatoVPN 1.27vpn3.6
    VPN Tunneling -> Server 1 -> Basic:
    Start with WAN: checked
    Interface Type: TAP
    Protocol: UDP
    Port: 1193
    Firewall: Automatic
    Authorization Mode: Static Key

    VPN Tunneling -> Server 1 -> Advanced:
    Poll Interval: 0
    Respond to DNS: not checked
    Encryption Cipher: Use Default
    Compression: Adaptive
    Custom Configuration: <Empty>

    VPN Tunneling -> Server 1 -> Keys:
    Static Key: <An OpenVPN Static Key V1 generated from the command "openvpn --genkey --secret filename">

    I am using Viscosity to connect from a Macintosh running MacOS X.5.8.

    Rob
     
  2. SgtPepperKSU

    SgtPepperKSU Network Guru Member

    Yes, it supports it fully. But, since you're using Static Key, the configuration must be made on the client. Only in TLS mode can the server push any directives to the clients. In fact, if you were using TLS, there would be a "Direct clients to redirect Internet traffic" checkbox.
     
  3. kromega

    kromega Serious Server Member

    Hi,
    I've the same issue. OpenVPN on my router at home on tomato.
    Can connect to local ressources, but my internet traffic doesn't go through the routeur.

    But I'm in TLS for Authorization Mode.
    And I've checked "Direct clients to
    redirect Internet traffic" and I've that Cust Config
    push "redirect-gateway def1"
    persist-key
    persist-tun

    Any idea what's wrong ?

    Fabien
     

Share This Page