1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Unable to connect through WRT54G using PPPoE

Discussion in 'Cisco/Linksys Wireless Routers' started by Octagonal7, Mar 8, 2009.

  1. Octagonal7

    Octagonal7 Addicted to LI Member

    Let me begin by saying thank you in advance to anyone who can assist with my issue.

    I am trying to set my WRT54G v2 up to handle the PPPoE connection with my AT&T DSL connection. After placing the dsl modem (speedstream 4100) into bridge mode, I set up my router in PPPoE mode, enter my username and password and then save the settings. At this time my modem connects to my ISP and I am given an external IP address, gateway information, DNS servers etc...
    I then try to connect to the internet from my PC and I am unable to connect. When I ping yahoo for example from my PC, it shows the IP address of the website (so I assume the DNS server is working) but it never connects.
    When I run a tracert to that same address, the connection goes to my router but no further.
    The most interesting part is that I am able to ping FROM my router.

    So... to summarize"

    PPPoE on router (Connected)
    Ping from PC to router - Successful
    Ping from router to internet - Successful
    Ping from PC to internet - Unsuccessful

    Can anyone help me with this issue?
     
  2. Octagonal7

    Octagonal7 Addicted to LI Member

    *SOLVED ISSUE*

    I have switched to dd-wrt firmware and the problem is non existent.

    www.dd-wrt.com
     

Share This Page