1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Unable to Remote Admin

Discussion in 'Tomato Firmware' started by mjdamato, Apr 19, 2011.

  1. mjdamato

    mjdamato Networkin' Nut Member

    I am unable to access the web administration remotely and cannot figure out what is missing. I have searched the forums and found some related posts, but still have not resolved my problem.

    When on a local machine (i.e. LAN side) I can access the web admin using the external ip or my dynamic DNS: http://68.102.xx.xx:8080 or http:xxxxx.no-ip.com:8080. So, I know the IP/DNS are pointing to the correct place. But, when I attempt to connect from a PC on the WAN side I get no response - page times out.

    Running Tomato v1.28 on LinkSys WRT54GL v1.1

    On the Administration/Admin Access tab I have "Remote Access" enabled for HTTP (have also tried HTTPS). I have tried the default port of 8080 as well as other ports.

    On the Advanced/Routing page I have mode set to "Gateway", but have also tried "Router".

    I have also tried to add a port forward for port 8080 to the router IP to no avail.

    Any help or advice greatly appreciated.
  2. kthaddock

    kthaddock Network Guru Member

    Just turn loopback function on and you can from LAN go to WAN
  3. mjdamato

    mjdamato Networkin' Nut Member

    The "loopback" setting is set to "All" and is working fine. I can access the Router's admin page using the external IP/Domain Name from within the LAN. The problem is I cannot access the Router's admin page from the WAN side using the external IP/DNS.

    NOTE: I can also Remote Desktop into my PCs from the WAN side using the same external IP/Domain NameS. So, I am certain that I am using the correct IP/Domain Name.

    Just to confirm, I do have "Remote Access" enabled for "HTTP" on port "8080". I am attempting to connect to the router using the IP in the format: http://68.102.xx.xx:8080. But, all I get is a page that times out.

Share This Page