1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

unable to see internet from laptop, can see LAN

Discussion in 'Tomato Firmware' started by rlangtind, Feb 18, 2008.

  1. rlangtind

    rlangtind LI Guru Member

    I am trying to set up my buffalo with the latest Tomato, and everything seems to work fine, expect I am unable to go out on the internet from anything routing through the buffalo.

    My setup is as follows:

    adsl -> netgear router -> powerline homeplug -> buffalo AP -> laptop (wired or wireless).

    Some pointers:
    * The netgear ADSL router is on 10.0.0.X where as the buffalo is on
    * The ethernet cable from netgear router is coming in on WAP port (tried LAN port, but even less success then)
    * I can ping internet and local machines from tomato GUI
    * I can ping all internal machines (10.0.0.x) from laptop
    * I can ping buffalo AP on WAN IP (10.0.0.x) from server (on another homeplug)
    * I have tried assigning LAN ips on 10.0.0.x aswell but it didnt like it at all then

    Do you think the problem is something on the netgear router? Or do I need to do something on the buffalo in order for it to work?
  2. FRiC

    FRiC LI Guru Member

    Can you plug your laptop directly into the netgear router to see if you actually do have Internet connectivity?
  3. rlangtind

    rlangtind LI Guru Member

    Yes it does have internet access - been using the laptop on another wifi router for ages. In general, if you want to hook the AP up to an existing network, do you plug the existing network into the WAN port, or a LAN port? Also, I would like it all to be on the same IP range so so they all can communicate, is that possible?
  4. Toxic

    Toxic Administrator Staff Member

    when you connected do you have the correct DHCP values? IP, Gateway, DNS?
  5. rlangtind

    rlangtind LI Guru Member

    problem sorted.. Plugged it into the LAN port, disabled WAN port and Disabled DHCP server.

Share This Page