1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

UPnP Question

Discussion in 'DD-WRT Firmware' started by Cyberian75, Sep 22, 2005.

  1. Cyberian75

    Cyberian75 Network Guru Member

    Is there a way to start the UPnP service manually via the shell???

    Azureus fails to map ports, and I don't see the UPnP icon in My Network Places, either.

    BrainSlayer, PLEASE fix this as soon as possible.
  2. matthiaz

    matthiaz Network Guru Member

    Just just regular port forwarding dude...
  3. Cyberian75

    Cyberian75 Network Guru Member

    I use MSN Messenger Audio and Videoa lot, so port forwarding isn't adequate.
  4. Grooby

    Grooby Network Guru Member

    ssh into your WRT54G
    and type

    upnp -W vlan1 -L br0
  5. Cyberian75

    Cyberian75 Network Guru Member

    It is running but not functional. :(
  6. Spider-One

    Spider-One Network Guru Member

    Same problem, is this a DDWRT issue?
  7. jwchk

    jwchk Network Guru Member

    I think this is a DD-WRT issue
    because if I run linksys official firmware or HyperWRT firmware the Upnp was working fine.
  8. Lazybones

    Lazybones Network Guru Member

    Stop using the incomplete alfa builds if you want things to work..

    UPNP works just fine in v22.. Just the wireless speeds suck.
  9. daenigma

    daenigma Network Guru Member

    If you had not known v23 has gone beta like four releases ago... Also posting on here about Bugs in the DD-WRT firmware is exactly what BrainSlayer wants from what I understand...
  10. Cyberian75

    Cyberian75 Network Guru Member

    Exactly... :)
  11. Lazybones

    Lazybones Network Guru Member

    Accept I think I have seen this posted several times that it doesn't work. I think he knows, and until there are release notes saying otherwise I would assume that it will stay broken.

    I admit that some later posts have some new details but mose seem to be... UPNP still brock, please fix, I need it bad as if it is a feature you can't live without and you are somehow not able to revert to a working build.

    Cyberian75 has about 6 posts on this issue.. and BrainSlayer has already replied once on it. Saying nothing has changed and it is a Linksys change issue or something like that.

    My comment was more focused on Cyberian75 than reporting problems in general.. Do a search for UPNP in the DD-WRT forum and look at how many of the posts are by Cyberian75.. he is beating a dead horse.. it is a know issue and I am sure it will get fixed at some point.
  12. Cyberian75

    Cyberian75 Network Guru Member

    I was just trying to disprove what BrainSlayer has said of this issue not being a problem with his filmware.

    After all, he said that we all are testers of his filmware.

Share This Page