WAG54G V.2 - Help with internet speeds

Discussion in 'Networking Issues' started by Benstar, Mar 19, 2008.

  1. Benstar

    Benstar LI Guru Member

    Hi all,

    I have a WAG54G V.2 running firmware Version: 1.02.20. Im far from a guru with these sort of things and was hoping someone may have the knowledge to fix my problem. Ok here goes

    I have a 1.5 mbit/s connection and seem to have an issue with speeds between my router and pc. For example - youtube etc , cannot stream the movies must always wait until almost complete. I also play online games eg Counter stike source - using the netgraph in the game i have a ping fluxuation of 10-20 as well as seem to get spikes of choke (or maybe loss cant remember) . But when it comes to downloading something from a link speed is maximum .

    My router is about 3m max from my pc and has a line of sight view.

    Going wired is not really an option , but it would be nice to be able to have a more consistent ping for gaming.

    Any help would be much appreciated , no one has been able to help me as yet :thumbdown:

    Cheers
    Ben
     
  2. mstombs

    mstombs Network Guru Member

    Hi,

    You should check that the Ethernet ports on your router are working - these devices have a history of failing due to capacitors, first effect is that Ethernet ports only work at 10Mbps. Note Linksys had a generous 3 year warranty... that they must now regret!
     
  3. Benstar

    Benstar LI Guru Member

    I know the Ethernet ports died on mine a while ago now , didnt know about the 3 year warranty though might be worth hunting for a reciept.

    Im using wireless though not ethernet . Or can it have effects on it?
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice