1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

WAG54G - WRT54G LAN device connectivity Issue

Discussion in 'Networking Issues' started by Swissmanfat, Dec 4, 2004.

  1. Swissmanfat

    Swissmanfat Network Guru Member

    I have a WAG54G which is connected to my DSL line (running latest firmware 1.02.7) I also have a WRT54G which is runing Satori-v4.

    The WRT54G is configured as a client to the WAG54G and this works fine the locally connected devices can see the local access point and they can see the WAG54G and can also access the internet.

    The WAG54G has my xbox connect via Cat5 and a laptop via WPC54G between the two LAN networks (which are one IP address subnet) I can not communicate between them..?

    Any ideas what i could have bodged up..? I have desiabled DHCP at the WRT54G end and have configured statics on the locally connected PC's (part of the issue is that DHCP from the WRT54G will not aquire addresses off the WAG54G)

    Any assistance welcomed.
  2. 4Access

    4Access Network Guru Member

    I'm a little confused... which devices can't communicate? Also I'm not really sure what you mean by:
  3. Swissmanfat

    Swissmanfat Network Guru Member

    the desktops hanging off the WRT54G can see the WAG54G when configured with static ip addresses. the wirless devices that peer with the WAG can only see the devices locally connected to the WAG54G. All can see the internet but the 2 LAN's can not see each another.

    The DHCP issue is that any device connected to the WRT54G cannot get an ip address via DHCP i have to statically assign and configure.

    Hope this clarified
  4. 4Access

    4Access Network Guru Member

    What is the Loopback option set to? If it's not already, try disabling it and see if things work any better. Also, have you tried disabling the firewall on the WRT54G to see if that helps?

Share This Page