1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

WAG54GS network problems

Discussion in 'Networking Issues' started by pontypool, Feb 23, 2006.

  1. pontypool

    pontypool Network Guru Member

    I am having some major issues connecting this router to one wired and one wireless pc.
    The first pc (wired) connected with no problems although it did drop connection twice yesterday (when i installed the router) and when it connected back up, it said it was connected at 1mb not 2 mb which it should have.

    The wireless connection is a lot more problematic.. I managed to get my laptop to connect but a yellow triangle says "limited or no connectivity" the speed is very slow and I don't know how to enable the security. I connected up without having to put a password on or anything, so how does that stop other computers outside of my house connecting? I am really desperate for infromation how to properly configure this router, any help would be much appreciated.
     
  2. pontypool

    pontypool Network Guru Member

    Can anyone help me with this? it's still the same error on my wireless connection.
     
  3. al911er

    al911er Network Guru Member

    router problems

    Can you connect to the router config page using the wired unit
    at 192.168.1.1 ?? and set up the settings??
     
  4. pontypool

    pontypool Network Guru Member

    No, originally I was confused about how to access the router controls but I actually discovered the ip by browsing around here at the forums. When I try to connect I get the standard "cannot display this page" error. Don't know why this is.
     
  5. al911er

    al911er Network Guru Member

    router

    you entered http://192.168.1.1 ?? on the address bar of your browser??.
    If that doesn't work, try resetting the router with the reset button and trying again.
     
  6. pontypool

    pontypool Network Guru Member

    Nope that doesn't work , does this mean the router is faulty?
     
  7. al911er

    al911er Network Guru Member

    router

    Anythings possible :eek: Normally the re-set button works, Without getting into the config page, its gonna be realy hard to figure out and or fix.
     

Share This Page