WAN PPoE connection keeps dropping out

Discussion in 'Cisco/Linksys Wireless Routers' started by crawdaddy, Nov 24, 2005.

  1. crawdaddy

    crawdaddy Network Guru Member

    I have DSL, so I'm using PPoE on my wan port. 5-6 times a day at least my net connection drops out completly on all wired and wireless clients. I have been trying to track down some circumstance that could be trigger it with no avail. I am running a WRT54G with the latest stock linksys firmware (4.20.7 I think...). Any idea as to what might be causing the connection drop? TIA
     
  2. atomictheory

    atomictheory Network Guru Member

    DITTO here

    I bought my WRT54G v2.2 about a year ago and had this problem FROM THE START.

    I have Charter cable intnernet service. My internet would work just fine for about 4 hours, then the WRT54G would drop the connection. I could still access the router from wired/wireless machines but the router had just dropped the internet connection. SO, I'd have to go under "status" and release/renew DHCP and it would reconnect to the internet. I upgraded to the latest Linksys firmware to no avail, so I gave up and disabled DHCP on the router and used it JUST as a WAP sitting under my Netgear RP-614 .

    Over Thanksgiving I bought a cheap laptop with wireless G built-in at walmart (yes, the fabled hp ze2308wm, that caused the customer riots) and so I thought, "I think I'll try to fix that Linksys router downstairs."

    I installed the latest version of Alchemy (which seems cool, I've boosted the xmit power for a better signal) and everything is nice EXCEPT I still have the SAME disconnecting problem!

    Does ANYONE know how to fix this?
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice