1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

WAP54G Dropping All connections

Discussion in 'Other Linksys Equipment' started by zennerman, Aug 16, 2004.

  1. zennerman

    zennerman Network Guru Member

    I have two WAP54G AP's setup in Bridging mode (mainAP and satelliteAP) running firmware version 2 with maximum encryption and mac address access control. it ran fine for two days and it suddenly dies. The two APs no longer communicate with each other and I can't for the life of me figure out what's changed. The distance between the two buildings are about 100ft, and there is no trees or other buildings in between to block the signal. The external antenna I'm using is the 9db Omni-directional antenna for both buildings, so there should be plenty of power.

    Are there any "undocumented" problems with WAP54G firmware2 running in bridging mode?

    Any help will be greatly appreciated.


    Zenman
    :?
     
  2. Toxic

    Toxic Administrator Staff Member

    Thought this maybe of use if your wireless connections are flakey. though this does refer to the WRT54G....

    Use channel 1 6 or 11 first of all (11 being prefered)

    if your wireless devices are all G then if possible set your router to G only. if not set Wireless to B only (inless u have B and G devices)

    If you have just one or two clients enabling frameburst will help. Make sure CTS is disabled.

    Beacon Interval can also be lowered to say 50 and may help The default value is 100. Enter a value between 1 and 65,535 milliseconds. The Beacon Interval value indicates the frequency interval of the beacon. A beacon is a packet broadcast by the Router to synchronize the wireless network
     
  3. zennerman

    zennerman Network Guru Member

    hey mr. toxic

    i appreciate your quick reponse. i will give it a try tomorrow and let you know if that fixes my problem.

    also i read something about a third-party firmware upgrade from Sveasoft. does it work out bugs from the stock Linksys firmware (v.206)? will it help me if i upgrade to the Sveasoft firmware?

    thanks again
    zenman
     
  4. Toxic

    Toxic Administrator Staff Member

    The freya firmware (from sveasoft shows the follwoing changes:

     
  5. zennerman

    zennerman Network Guru Member

    it's workign....almost.

    toxic,

    i followed your instructions then disabled the security on the system and it all seems to work now. thought the Ping test shows that it gets a "Request timed out" about 10% of time. are there other tweaks that i can apply to optimize the connection?

    there are about 30 people from each buildings that is sharing this little wireless network.

    thanks,
    zenman
     

Share This Page