1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

WAP54g v2 brick -> problem with flash memory!!

Discussion in 'Other Linksys Equipment' started by arteqw, Feb 15, 2006.

  1. arteqw

    arteqw Network Guru Member


    I have brick WAP54G v2. I connected JTAG cabel to that AP and get:

    D:\WRT54G\naprawa\WRTJTAG>WRT54G -erase:nvram

    WRT54G/GS EJTAG Debrick Utility v4.4

    Probing bus ... Done

    Instruction Length set to 8

    CPU Chip ID: 00010100011100010010000101111111 (1471217F)
    *** Found a Broadcom BCM4712 Rev 1 CPU chip ***

    - EJTAG IMPCODE ....... : 00000000100000000000100100000100 (00800904)
    - EJTAG Version ....... : 1 or 2.0
    - EJTAG DMA Support ... : Yes

    Issuing Processor / Peripheral Reset ... Done
    Enabling Memory Writes ... Done
    Halting Processor ... <Processor Entered Debug Mode!> ... Done
    Clearing Watchdog ... Done

    Probing Flash at (Flash Window: 0x1fc00000) ... Done

    *** Unknown or NO Flash Chip Detected ***


    Does flash memory is damaged ? I won't know past that AP. I use JTAG cabel about 8 cm length. HELP!
  2. Holgi69

    Holgi69 Guest

    can you give me some infos about your jtag ? i want to connect to my brick wap54g v2 too with jtag and try to debrick it . how to built an jtag for wap54g and how to connect ?

    thnx holgi69
  3. cybero2912

    cybero2912 Network Guru Member

    has anybody a cfe.bin or a wholeflash for a WAP54g V2 ?
    also the jtag pinout would be very helpfull..

    my email: robbip@arcor.de
  4. leitec

    leitec LI Guru Member

    I take it nobody successfully obtained a cfe.bin for wap54g v2? The only file I found supposedly for that model was actually for a wap54g v3 (the md5 sum matched identically, even, to the v3 file). I'm trying to put one together from the cfe.bin and .txt files in the open source distribution but without any luck so far.

    I have a working JTAG setup. The flash appears to be OK since I was able to erase it entirely and verify the contents were exactly what I had flashed onto it. It was hosed already so I couldn't have gotten a good CFE from it in the first place.

    thanks a lot!
  5. DonaldDuck

    DonaldDuck LI Guru Member

  6. leitec

    leitec LI Guru Member

    The 12-pin JTAG header is on the same side of the board as the reset button. The pinout is the same as the WRT54G, which is documented at http://wiki.openwrt.org/OpenWrtDocs/Customizing/Hardware/JTAG_Cable. Pin 1 has an arrow next to it, as one would expect.

    I am using the cheap unbuffered cable without issues.

    If you get this working, could you back up your CFE.BIN? Thanks.
  7. qamersland

    qamersland LI Guru Member

    i am having problem to use internet in more than one computer at the same time. i am using WAP54G as client to receive signal with the help of panel antenna. i can use only one computer at a time. i want my laptop and my desktop to work in the same time.

    what is the problem and please tell me what is the easiest solution?

  8. DonaldDuck

    DonaldDuck LI Guru Member

    If it works, I will try my best. I have to build a new Cable and then I will build the Interface on the WAP board.

    I will tell you my result, If it works
  9. DonaldDuck

    DonaldDuck LI Guru Member

    Ok I readout of my whole flash.

    I saw that my CFE.BIN is broken. I need a new one for my Linksys WAP54G V2. I would take a whole flash file too.
  10. ranvik

    ranvik Guest

  11. cybero2912

    cybero2912 Network Guru Member

    hi ranvik
    thx a lot

Share This Page