1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

WCG200 ver.2 Cable disconnects

Discussion in 'Other Linksys Equipment' started by markwal, Mar 12, 2006.

  1. markwal

    markwal Network Guru Member

    Anyone having random cable modem drops when downloading files over 500k for a few minutes? It only seems to do it when it's on wireless. The wireless connection stays active but the gateway resets itself like it's doing a factory reset but retaining it's settings. Then the cable modem reconnects. Last time it happen the modem logged it most of the time it never does.

    2006-03-12 14:05:06 critical No UCD's Received - Timeout
    2006-03-12 14:01:56 critical SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire QAM/QPSK symbol timing
    2006-03-12 14:01:53 critical SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire FEC framing
    2006-03-12 14:01:26 critical Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Unicast Maintenance opportunities received - T4 timeout
    2006-03-12 12:32:58 critical No UCD's Received - Timeout
    2006-03-12 12:30:25 critical Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Unicast Maintenance opportunities received - T4 timeout
    1970-01-01 00:00:40 critical No Ranging Response received - T3 time-out

    I've tried all of tech supports suggestions which are pretty lame i think there is either a firmware problem with it or a product defect.
    Since I have googled and found a lot of people having similar problems with this model.
     
  2. dcsch

    dcsch Guest

    WCG200 loss of connection

    I am experiencing the same thing. I set up the gateway/router yesterday (called in MAC, set up wieless etc) and have already had to turn the WCG200 off 4 times because it lost connection to the internet and couldn't re-connect. I just moved to my apartment and it had Sollnet as the cable provider. Speeds fluctuate frequently but I never lost connection with their modem. I bought the WCG because I am switching to Comcast and didn't want to rent a modem.

    So far the speeds have been slow which could be my current cable provider. I hope it is not a result of the modem. The dropped internet connection seems to be a result of the modem because it has happened 4 times in one day and it never happened before.

    Is there a setting I need to change?

    Thanks,

    DS
     
  3. markwal

    markwal Network Guru Member

    Tried all the setting every channel it's a defective unit there are a lot of threads like this one. I took at back got a motorola surfboard and a WRT54G router no drops no problems since. :)
     

Share This Page