1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

WDS Probelm

Discussion in 'Tarifa Firmware' started by 123kid, Oct 29, 2005.

  1. 123kid

    123kid Network Guru Member

    Hello,

    I'm trying to setup the diagram below. When I have WDS1 on and WDS2 on everything works great at WDS2. As soon as I plug WDS3 in, the Wan port blinks very fast on all routers and never stops, bogging down the wireless. I believe the problem must be on how you setup bridge mode to bridge mode (WDS2 to WDS3). Any suggestions on how to set this up?


    WDS1--------------------------WDS2----------------------------WDS3

    WDS1
    Internet
    Access Point

    WDS2
    Bridge Mode
    Mac of WDS1, WDS3

    WDS3
    Bridege Mode
    Mac of WDS2
     
  2. jchuit

    jchuit Network Guru Member

    Lazywds and auto-configering.

    To 123kid

    I think Lazywds is messing up a little, shutdown all routers simultaniously and do a restart.
    The problem is that you have a loop (cykel) in your network and this is not allowed.

    On other way is to set your network in Bridge Restict = enabled.

    Greetings,
    Jchuit.
     
  3. 123kid

    123kid Network Guru Member

    Jchuit

    If I place in bridge restrict do I need to add the Mac addresses to the access point?

    Thanks
     
  4. Team140

    Team140 Network Guru Member

    Try taking the others out of bridge mode and put them in AP mode as well. I've got a similar setup running with three routers running in AP/WDS mode with the only thing different between the routers is WDS1 has internet enabled and the other two do not.
     
  5. jchuit

    jchuit Network Guru Member

    bridge restrict = enabled => lazywds = disabled

    If you choose bridge restrict you need to input the MAC address.

    Greetings
    Jchuit
     

Share This Page