1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

WLAN enabled on power-on regardless of configuration setting

Discussion in 'HyperWRT Firmware' started by koitsu, Oct 31, 2004.

  1. koitsu

    koitsu Network Guru Member

    I wanted to report this as a bug; not sure if it's Linksys code related or HyperWRT specific. Problem has existed (to my knowledge) since HyperWRT 1.3.

    Disabling the WLAN works for as long as the actual unit does not lose power (this does not apply to a software reboot). Once the unit loses power, WLAN is re-enabled despite the configuration setting.

    Managed to confirm this on two entirely different WRT54GS units (one owned by myself, and one by a friend of mine in Virginia); I can test on a WRT54Gv2 if necessary.

    Please see about tracking this bug down, as those of us who want the WLAN PHY disabled become fairly annoyed having to go back into the configuration, enable the WLAN, save, disable the WLAN, and save. :)

  2. Toxic

    Toxic Administrator Staff Member

    Alchemy v6.0 rc1 Firmware on WRT54G v2 works fine.
  3. pharma

    pharma Network Guru Member

    You should confirm whether this is a "bug" on the original Linksys firmware ...
  4. Avenger20

    Avenger20 Network Guru Member

    This bug is fixed in new linksys firmware and thus HyperWRT 2.0b1

    The wireless was actually disabled, but they just forgot to put out the light :wink:
  5. koitsu

    koitsu Network Guru Member

    I hear ya. :) All fixed with the latest Linksys base.

    2.0b1 is great... *sigh* I'm so happy to find a WRT54Gxxx firmware which finally meets almost all of my needs and has a good developer behind it. *thumbs up*

    Thanks again.

Share This Page