1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

WPC54G & XP SP2 WZC

Discussion in 'Other Linksys Equipment' started by kthuno, Jul 1, 2005.

  1. kthuno

    kthuno Network Guru Member

    When booting my laptop it takes forever (~2 minutes) for the card to find and connect to my access point (WAP54G). Anyone experienced something similar?
     
  2. RTSAnime

    RTSAnime Network Guru Member

    this has happened to me when there are multiple access points with the same SSID (ie if you have repeaters or a WDS link set up). It seems windows is really inefficient when it comes to determining the best AP to use. Try letting the linksys/broadcom utility (depending on which driver you use) to configure your wireless settings.
     
  3. kthuno

    kthuno Network Guru Member

    Thanks for replying!

    Problem is that I've only got that one access point. Are there any setting that could make it connect faster because its pretty annoying to just sit there and stare and the laptop for two minutes before one is able to go online...

    Thanks in advance.
     
  4. mstombs

    mstombs Network Guru Member

    I had this problem witht he linkys wireless monitor, switching to Windows WZC solved the problem - make sure you have one or the other but not both enabled.
     
  5. czeman

    czeman Network Guru Member

    We have a wireless network covering 110 acres, using 4 D-Link DWL-2700APs on towers in AP Mode, and they all have the same SSID. Of course, though, they are all set to different channels. We haven't had any problems with Windows connectivity. In fact, when we're driving across property, the laptop will find the strongest tower and connect automatically.
     

Share This Page