1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

WRT300N unable to use wireless security

Discussion in 'Cisco/Linksys Wireless Routers' started by BadTA, Oct 31, 2007.

  1. BadTA

    BadTA LI Guru Member

    I bought a WRT300N router two weeks ago and could not get a stable wireless connection out of it. I also have a Dell Latitude D630 laptop with an Intel 4965agn wireless adapter. I got fed up with the router thinking it was faulty and exchanged it. I am on my second WRT300N and it has the same problem.

    If I setup any wireless security (WEP, WPA, etc.) the wireless connection becomes flaky. After some time the connection drops and won't reconnect for a while (sometimes 10 minutes). During this time I can still connect via Ethernet, but I have to power cycle the router to re-establish a wireless connection. Sometimes that doesn't even work. I don't think the problem is my laptop because I have other wireless devices that also lose their connection at the same time.

    Now I have disabled security (I am still using MAC filtering), and have maintained a connection nearly all day. I don't want to leave my network like this.

    Any ideas?
  2. BadTA

    BadTA LI Guru Member

    I am still having a problem with this. Please, somebody has got to have some ideas.
  3. Stimpy

    Stimpy Network Guru Member

    Its a shame to see so many questions go un answered on this formum!

    Ok BadTA, first, tell me what firmware version you have in your router?
  4. comptr

    comptr Network Guru Member

    I also have the same problem I am using 1.03.7. The items that use wifi are a mac book pro,imac,ps3,psp,and iphone. The macbook pro can't get a connection if you are one floor below the router. Sorry in advance to hijack this thread I did not want to start a new one since one is having the same problem as I am.
  5. 5uck3rpunch

    5uck3rpunch LI Guru Member

    OMG! I have the WORST luck! I returned a WRT350N for this same issue & got this WRT300N & this one has the SAME damn issue with wireless too!? I think it's time to leave Linksys. I really lost faith in them. This is the second Linksys wireless N product & they both suck!!! I'm returning this POS too!

Share This Page