1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

WRT54GS - can't reconnect VPN

Discussion in 'Cisco/Linksys Wireless Routers' started by StephH, Oct 18, 2006.

  1. StephH

    StephH LI Guru Member

    I have two PCs. Once I make, and then disconnect a VPN connection from one PC, I cannot make a VPN connection from the other PC. I am not trying to run two VPN connections simultaneously.

    This problem is fixed by power cycling the router, which is a pain when I'm not near it.

    I did not have this problem with my previous Linksys wireless router (WAP11).

    Is this a flaw in the router?
     
  2. ifican

    ifican Network Guru Member

    I have never tried different machine from behind a router but i can venture a hypothesis as to why. In general you can only have one machine behind a nat device running a tunnel because of the way the router implements nat. My thinking is the state table (translation table) is holding onto the translation in question and is why you cannot connect another machine even after disconnecting. You have partially tested it my reboot (clearing the table) however another test you can do is disconnect and reconnect from the same machine. If that works then that is most likely what is happening. Now how to fix that, there should be a timeout period for the router to dump the translation, what that timeout is i do not know but there should be one. So is the reconnect tests works, just be patient and try occasionally over the next hour or so and you should beable to connect. Eventually you will figure out how long it take for that to happen.
     
  3. StephH

    StephH LI Guru Member

    Thanks for the quick reply! One of my PCs is a wireless connection. I disabled and reenabled that connection, but that didn't do it. I also rebooted that PC but that didn't do it. My second PC is a wired connection and I disconnected and reconnected it's cable but no luck. Linksys tech support isn't helpful either - they RMA'd my earlier router (v5) and sent me a v6 but the problem continues. Any other ideas?
     
  4. trishmi

    trishmi Guest

    I'm having the same problem. Also, I can't get to my company's website after I lose the VPN connection. After about 20 minutes, I'm able to get to the site, but can never VPN again from the same machine. However, I have been able to get the "VPN once" experience with each machine in my house, but have the same problem of never being able to VPN again after that.

    Anybody else out ther have a solution?
     
  5. jchuit

    jchuit Network Guru Member

    The SPI-firewall

    The Linksys firmware uses a timeout of 5 days for a connection with the status "established".

    In the latest Tarifa firmware I decreased these timeouts to about 4 minutes.

    Maybe something to try,
    greetings,
    jchuit
    http://sourceforge.net/projects/tarifa/
     
  6. Heartless_King

    Heartless_King LI Guru Member

    How does a timeout of 5 days effect me?

    I'm in a similar position. Upgraded to a WRT54GS to cater for my laptop needs and can no longer use vpn to work.

    Is there a fix, without using 3rd party firmware?
     
  7. Heartless_King

    Heartless_King LI Guru Member

    Anyone? :(

    Also do linksys plan to fix this with a firmware update?
     

Share This Page