1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

WRT54GS-FWThibor14 and WPS54G-FW:6046

Discussion in 'HyperWRT Firmware' started by Laurentwb, Apr 3, 2006.

  1. Laurentwb

    Laurentwb Network Guru Member

    Hi everybody,

    Not sure this is the best forum to post this topic but certainly the best to find skilled people to discuss with !

    I have acquired a print server WPS54G. Everything works well except that it is limited to 6mb/s.
    The router transmission rate is set to auto and putting it on 54mb/s doesn't help. The print server configuration page doesn't show any option for transmission rate.

    I don't dare to shift the print server to a new fw version (6049 available) as some people have reported problems doing this.

    Could anyone help me to solve this ?

    Thanks.
     
  2. Toxic

    Toxic Administrator Staff Member

    Is frame burst enabled on the WRT54GS in the Wireless Advanced section? if not try that.
     
  3. Laurentwb

    Laurentwb Network Guru Member

    Thanks for the suggestion. However, no luck because already enabled.

    Any other idea ?

    Thanks
     
  4. Toxic

    Toxic Administrator Staff Member

    how many devices do you have connected via wireless? is there any interference between wireless devices and the wireless printer server?
     
  5. Laurentwb

    Laurentwb Network Guru Member

    - 3 wired PCs
    - 1 wireless print server (WPS54G)
    - 1 wireless laptop

    No differences observed with or w/o the laptop.

    I've tried to reduce the router to 1 mb/s (and rebooted both router & print server) and I found out that the print server still says that it is running at 6 mb/s. I therefore if there is a bug in the fw of the print server for the value it does indicate.

    Regards
     
  6. howardp6

    howardp6 Network Guru Member

    I am running 6049 on my WPS54G, the BiAdmin Utility is showing 6mbs, while the Web client is showing 36mbs, when nothing is being sent. There was a reported ptoblems wtih firmware version 6045. My WPS54GU2 shows 54mbs on the BiAdmin Utility and the Web client. I guess there is an issue with the WPS54G and the BiAdmin Utility.
     
  7. digitalgeek

    digitalgeek Network Guru Member

    printserver problem...

    Are there any other 2.4gig non wifi devices(phones) in the house...

    I had a problem with a wireless video transmitter in the house that complete knocked out my wifi... but I figured it out and discontinued use right away as it was just as easy to plug video directly with a longer cable... any way a cordless phone won't neccassirly knock it out, but it could make it slow.

    the orhter question is does the printserver receive printjobs? does the printer print? it is possible the speed is reported incorrectley, but it is working fine... (food for thought)

    :sadbye:
     
  8. Laurentwb

    Laurentwb Network Guru Member

    Sorry to answer late. I was out of town for a few days.

    It is exactly the point : Everything works fine but it always reports a speed of 6 mb/s. I now believe that it is probably only a reporting error. The only thing is that it takes about 1 to 2 seconds to see anything starting to print when I sent something to the printer.

    I thing I will only ... not thing to this anymore !

    Thanks to all
     

Share This Page