1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

WRV200 - VPN IpSec - Without DPD - Maybe reconnect problems?

Discussion in 'Cisco Small Business Routers and VPN Solutions' started by ghost_zero5, Jan 17, 2007.

  1. ghost_zero5

    ghost_zero5 LI Guru Member


    I have some problem if I am using the WRV200 without DPD (because the used client doesn't support DPD at all).
    The problem is that if the VPN connection get lost for some reason it could happen that you can't reconnect because you get an INVALID_MESSAGE_ID or was it INVALID_ID_INFORMATION message... well it was something like this... back from the WRV200 to the client during Phase2...
    Is there a workaround for this or any fix for this... Because rebooting the router or deactivating the VPN tunnel and reactivating is not that a good solutoin (especially if you are at the other side of the VPN)...?

    I tried it with both firmwares 1.0.24-ETSI and 1.0.26 Beta... Both can (but not necessarily do so) end up in not allowing reconnecting to the router...

    Well... Yeah I could add remote management to restart the IPSec-Tunnel through Internet BUT I don't like to enable remote management... so that is no good idea either...
  2. ghost_zero5

    ghost_zero5 LI Guru Member

    Anyway... Doesn't matter anymore: We now bought the new version of TheGreenBow-Client (instead of using the old v2.51) which supports DPD... And I believe with that feature on this problem should not occure...

Share This Page