1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

WRV200 + WebSTAR DPC2100 = Internet Connection lost?

Discussion in 'Cisco Small Business Routers and VPN Solutions' started by pepemosca, Jan 18, 2011.

  1. pepemosca

    pepemosca LI Guru Member

    I have a Linksys WRV200 with firmware 1.0.38 (http://www.cisco.com/en/US/products/ps9930/index.html)
    The router is set to "Automatic Configuration - DHCP" to get ISP IP.

    I also have a WebSTAR DPC2100 cable modem with an argentinian ISP called Fibertel (http://fibertel.com.ar/).
    More information about my modem:
    Tx: 41.7 dBmV
    Freq Tx: 28600 MHz
    Rx: -5.5 dBmV
    Freq Rx: 567000 MHz
    MER: 36.8 dB
    Equipo: WebSTAR DPC2100 Series Cable Modem
    Descripción: S-A WebSTAR DPC2100 Series DOCSIS Cable Modem Ethernet+USB <>
    Versión OS: "v2.0.2r1244-050506-CVA2"
    I have computers connected to my router:
    • 2 computers with Intel WLAN and LAN cards
    • 1 computers with Broadcom WLAN and LAN cards

    So, my problems is this...

    I'm trying to download a 1.5 GB file from MSDN Academic Alliance Software Center (http://www.e-academy.com/).
    When I start the download, after more less an hour of download: the conection stops.
    No more download.
    No more Internet on any computer connected.
    Also, the router shows no IP address from my ISP.

    To get back my Internet connection, I have to unplug from the power the modem and the router. Plug them back... and everything back to normal.

    But, I don't have this problem when I'm only browsing the Internet.
    So, this only happends when I'm downloading... from one peer (as the example) or from multiple peers (Torrent).
    This happens no matter I'm using WLAN or LAN conection.
    Also, this doesn't happend if I connect a LAN cable directly to the modem.

    Any Ideas?
    Thanks in advance for your help!
  2. pepemosca

    pepemosca LI Guru Member

Share This Page