WRV200 - wireless connection dropouts

Discussion in 'Networking Issues' started by JustAHuman, Nov 22, 2006.

  1. JustAHuman

    JustAHuman LI Guru Member

    Hello!

    I have two computers connected to the router - PC connected with ethernet cable to the router and a laptop connected wirelessly. I have noticed connection dropouts on the laptop. For example, when I open web browser a page does not load (connection timed out) and if I check the wireless icon on the start panel, it shows only 1mbps while normally the connection is perfect (54mbps), but after a few seconds the connection is back up. It also happens when I browse the internet - I click on the link and it doesn't work and after a while connection timed out page pops up, and if I try to load google it doesn't work either. Yet the most annoying thing is when I stream video or music from the PC - it plays for 10 minutes or so and then it stops for a few seconds.

    I haven't set any kind of security protocol for the wireless connection. The only protection is MAC address filtering. I use static IPs on both computers and I have disabled DHCP. My current firmfare is 1.0.21-ETSI.

    I would really appreciate any help. Thanks in advance.

    Ivan.
     
  2. wodny73

    wodny73 Guest

    Set other channel. I had the same trouble with the 13 and 11 channel. Now is 8 and wifi work fine. Laptop has the Intel(R) PRO/Wireless 2200BG.

    I hope it will help You :) .

    wodny73
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice